fbpx
Okusi in zgodovinska doživetja Dolenjske

Gostoljubna Dolenjska

Ena najočarljivejših lastnosti Dolenjske regije je ohranjena tradicionalna vaška arhitektura. Novo mesto je imenovano tudi za mesto situl. Prava posebnost so najdbe edinstvenih steklenih jagod, ki so jih na Dolenjskem našli nekaj sto tisoč, drugje po Evropi pa le nekaj sto. Doživetje živega muzeja v katerih se na edinstven način prepletata igra in gostoljubje domačih graščakov, je prav zares nekaj posebnega.

Program

Destilarna in čokoladnica Berryshka

V objemu čiste in neokrnjene narave kočevskega pragozda, boste ob petju ptic in ob kristalno čistem izviru, spoznali svet destiliranja in čokolade. Odkrili boste kar nekaj skrivnosti in znanj, ki se prepletajo v ustvarjanju eteričnih olj blagovne znamke BF, premium pijač in čokoladnih izdelkov blagovne znamke Berryshka, večkratno mednarodne priznane znamke za vrhunsko kakovost. Obisk vključuje ogled proizvodnih procesov in degustacijo njihovih odličnih proizvodov. V njihovi trgovinici bo možen tudi nakup njihovih izdelkov.

 

Vinske gorice

Ves čas poti boste lahko občudovali dolenjske griče in vinograde. Griči so posejani z zidanicami in kar vabijo na okušanje vina in ostalih tipičnih dobrot. V sklopu programa boste ob koncu izleta okusili dolenjsko posebnost - vino Cviček in ostale kulinarične dobrote.

Vinske gorice na dolenjskem
Klepetec vinske gorice dolenjska

 

Novo mesto in Dolenjski muzej

Na poti se bomo ustavili v Novem mestu, čigar staro mestno jedro se nahaja v okljuku reke Krke. Mesto se ponaša z bogatimi arheološkimi najdbami in lepo ohranjenim starim mestnim jedrom. Ker najdeni starejšeželeznodobni predmeti sodijo med najpomembnejšo kulturno dediščino Evrope, si bomo v Dolenjskem muzeju ogledali arheološko razstavo. V mestu si bomo nato vzeli nekaj čas za proste oglede ali kosilo.

Novo mesto
Novo mesto Loka

 

Grad Otočec 

Grad Otočec stoji na otoku sredi reke Krke. Je edini grad na vodi v Sloveniji in ena od lokacij, ki jo ne gre zamuditi. Prve omembe gadu so iz leta 1252, od tedaj je spremenil kar nekaj slogov a še vedno prevladuje baročni stil arhitekture. V gradu se nahaja luksuzni hotel in restavracija. Okolica gradu je čudovita izbira za sprehod in sprostitev, za kar bomo tudi mi namenili nekaj časa.

Grad Otočec
Grad Otočec

 

Živi muzej grad Raka

Edinstveni živi muzej grad Raka, ponuja predstavitev renesanse in baroka na doživljajski način. Grad ni klasičen muzej; predstavljen je skozi oči likov, ki so živeli na Kranjskem zadnjih petsto let in je opremljen z doživljaji ter izkušnjami življenja med grajskimi zidovi. V spremstvu grajskega predstavnika boste spoznali zgodovino gradu in se prepustili živi grajski zgodbi. 

 

Opombe:

 • Začetek izleta 8.30 iz dogovorjenega mesta;
 • Program najbolj primeren za skupine nad 30 oseb;
 • Kraj začetka izleta je lahko po vnaprejšnjem dogovoru kjerkoli po Sloveniji;
 • Za potovanje je potreben veljaven osebni dokument;
 • V primeru posebnih razmer se potek izleta lahko delno spremeni;

odhodi iz Ljubljane ali po dogovoru

Cena vključuje:

prevoz po programu, cestnine, parkirnine, nezgodno zavarovanje,ogledi in degustacije po programu,  organizacija in turistično vodenje.

Program:

 • Destilarna in čokoladnica - vstopnina in strokovno vodenje z degustacijo
 • Dolenjski muzej Novo mesto - vstopnina in strokovno vodenje
 • Živi muzej grad Raka - vstopnina in dramski program

 

 

Možna individualna doplačila:

 • Kosilo in pijača
 • Dodatni programi ali delavnice na Gradu Raka
 • Vožnja s kajaki ali SUP-om po reki Krki

Prijavite se na naše E-novice
in vsak teden boste prejeli zanimive ponudbe naravnost v vaš e-poštni predal.

Slovenska čebela
Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za boljšo izkušnjo in pomoč bolje razumeti kako uporabljate našo spletno stran.