fbpx

Domačija Vesel

Spoznajte posebno zgodbo stare dolenjske domačije

Piknik prostor na Domačiji Vesel

Na Domačiji Vesel nudimo možnost najema piknik prostora. V objemu narave, se s prijatelji, sodelavci, družino lahko družite pod prenovljenim kozolcem. Kozolec je opremljen z elektriko, tekočo vodo, kuhinjsko nišo, pulti, posodo, klopmi in mizami.

Učna kmetija

V sklopu učne kmetije za vas pripravimo različne delavnice in mentorstva. Na domačiji lahko postanete za nekaj dni člani domačije in spoznate življenje na domačiji, skrbite za domače živali in spoznavate priložnosti, ki jih nudi življenje na podeželju.

Degustacije

Na Domačiji Vesel podpiramo lokalno in tako lahko pri nas po predhodni najavi uživate v dobrotah, lokalnih ponudnikov in spoznate sožitje kulinarike in vina dolenjske. Degustacije pripravimo za goste, ki na domačiji bivajo in tudi za goste, ki želijo obiskati naše animirane programe, izobraževanja ali program Učna kmetija.

Programi za šole in vrtce - Domačija Vesel

Poslanstvo domačije je ohranjanje in prikaz tradicije ter pripovedovanje starih zgodb.

Otroke učimo pomena sodelovanja in pomoči drugim ter zakaj je potrebno ceniti naravo.

Otrokom predamo šolske vsebine na prijazen in zabaven način, s pomočjo animacije, interpretacije in igre vlog. Otroci se vedno zelo razveselijo spoznavanja domačih živali.

Aktualni dogodki na Domačiji Vesel

Trenutno ni aktualnih dogodkov v tej ponudbi

Zakaj doživetja na Domačiji Vesel

Smisel življenja vsakemu predstavlja nekaj drugega. Vsem pa nam je skupno, da si želimo topline bližnjega in ljubezni. Vsem pa je pomembno, da z družino in prijatelji preživimo kvalitetni čas, se sprostimo, zabavamo, družimo in se povezujemo. 

V hitrem utripu sveta, spremembah in dnevnih odločitvah je še kako pomembno, da se lahko odpravimo v naravo. Narava je najboljše zdravilo in zabavno ter poučno igrišče. 

Vsak dan težje je najti kotičke, kjer lahko najdemo tako prijetno okolje, umaknjeno od množic, gostoljubje, ohranjeno tradicijo, lokalne dobrote in zabavo obenem. Na Domačiji Vesel lahko najdete vse od naštetega.

Domačija Vesel nudi:

 • nočitev v podeželski hiši
 • glamping - spanje na kozolcu
 • spanje na mrvi ali v šotoru
 • animirane programe
 • organiziramo rojstnodnevne zabave za otroke in odrasle
 • dogodke z zaključene skupine in teambuilding
 • mentorstva in izobraževanja 
 • svetovanje
 • izdelke in produkte lokalnega okolja
 • kulinarična doživetja in degustacije
 • parkirišče za avtodome
 • programi za šole in vrtce
 • animirano pohodno pot
 • kulinarične delavnice
 • piknik prostor za zaključene skupine

Na Domačiji Vesel se trudimo ohraniti zapuščino naši prednikov in zato smo se odločili, da izvajamo tudi projekt učne kmetije. 

Zakaj obiskati Domačijo Vesel?

Na Domačiji Vesel se posvetimo vsakemu gostu posebej in ponudbo prilagodimo glede na želje gostov. 

Trudimo se ohraniti dediščino, tradicijo in izročilo ter povezujemo lokalne ponudnike, saj si želimo ohraniti in razvijati podeželje. Veseli bomo če nas boste s svojim obiskom pri tem podprli. 

Veselimo se vašega obiska.

Za obisk se je potrebno v naprej najaviti na info@veseladozivetja.si ali 031751860

 

Domačija Vesel

Domačija Vesel

Vabljeni na veselo domačijo, kjer se vsaj za trenutek ustavi čas, ali pa vas celo ponese v daljno preteklost. Poslanstvo domačije je ohranjanje in prikaz tradicije ter pripovedovanje starih zgodb. Otroke s tem učimo pomena sodelovanja in pomoči drug drugemu in zakaj je potrebno ceniti naravo in njene danosti. V odraslih pa v čudovitem vzdušju obudimo nostalgijo na otroške dni in preko zabavnih dramskih vsebin prikazujemo življenje prednikov vse do jamskega človeka.

Na domačiji, kjer nadaljujemo tradicijo naših prednikov, lahko v mirnem okolju opazujete škotsko govedo, ki se skozi vse leto pase v naši dolini. Območje je izjemno bogato z vodnimi viri, domačija se celo lahko pohvali z lastnim izvirom studenčnice. Na domačiji obdelujemo tudi vinograd, kjer pridelamo lastno vino. Tega lahko poskusite v domači kleti. V mirnem okolju in zaradi neposredne bližini gozda je pogosto moč opaziti tudi srnjad. V neposredni bližini se lahko sprehodite po označeni vinski poti ali se podate na Levstikov pohod od Litije do Čateža.


KJE SE NAHAJAMO:

Domačijo Vesel najdete v mali vasici Goljek v bližini znanega romarskega središča Zaplaz (Čatež pri Trebnjem) na Dolenjskem. Smo 58 kilometrov oddaljeni od Ljubljane in 8 kilometrov od izhoda iz avtoceste v Trebnjem. Lokacija se nahaja v zaščitenem vinorodnem območju, ki ponuja čudovite razglede. Domačija je obkrožena z vinogradi in gozdom.

Prijavite se na naše E-novice
in vsak teden boste prejeli zanimive ponudbe naravnost v vaš e-poštni predal.

Slovenska čebela
Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za boljšo izkušnjo in pomoč bolje razumeti kako uporabljate našo spletno stran.