fbpx

Domačija Vesel

Spoznajte posebno zgodbo stare dolenjske domačije

Rojstnodnevne zabave

Rojstnodnevne zabave za otroke na naši kmetiji pripravimo s srcem. Ker so si otroci različni se vedno prilagodimo skupini in zato so naše rojstnodnevne zabave vsakič edinstvene.

Domačija Vesel nudi možnost animiranih programov za otroke, ob tem pa se starši lahko družijo s prijatelji in opazujejo otroke pri igri, zabavi in odkrivanju novih stvari. 

Programi za šole in vrtce - Domačija Vesel

Poslanstvo domačije je ohranjanje in prikaz tradicije ter pripovedovanje starih zgodb.

Otroke učimo pomena sodelovanja in pomoči drugim ter zakaj je potrebno ceniti naravo.

Otrokom predamo šolske vsebine na prijazen in zabaven način, s pomočjo animacije, interpretacije in igre vlog. Otroci se vedno zelo razveselijo spoznavanja domačih živali.

Aktualni dogodki na Domačiji Vesel

Trenutno ni aktualnih dogodkov v tej ponudbi

Domačija Vesel

Domačija Vesel

Vabljeni na veselo domačijo, kjer se vsaj za trenutek ustavi čas, ali pa vas celo ponese v daljno preteklost. Poslanstvo domačije je ohranjanje in prikaz tradicije ter pripovedovanje starih zgodb. Otroke s tem učimo pomena sodelovanja in pomoči drug drugemu in zakaj je potrebno ceniti naravo in njene danosti. V odraslih pa v čudovitem vzdušju obudimo nostalgijo na otroške dni in preko zabavnih dramskih vsebin prikazujemo življenje prednikov vse do jamskega človeka.

Na domačiji, kjer nadaljujemo tradicijo naših prednikov, lahko v mirnem okolju opazujete škotsko govedo, ki se skozi vse leto pase v naši dolini. Območje je izjemno bogato z vodnimi viri, domačija se celo lahko pohvali z lastnim izvirom studenčnice. Na domačiji obdelujemo tudi vinograd, kjer pridelamo lastno vino. Tega lahko poskusite v domači kleti. V mirnem okolju in zaradi neposredne bližini gozda je pogosto moč opaziti tudi srnjad. V neposredni bližini se lahko sprehodite po označeni vinski poti ali se podate na Levstikov pohod od Litije do Čateža.


KJE SE NAHAJAMO:

Domačijo Vesel najdete v mali vasici Goljek v bližini znanega romarskega središča Zaplaz (Čatež pri Trebnjem) na Dolenjskem. Smo 58 kilometrov oddaljeni od Ljubljane in 8 kilometrov od izhoda iz avtoceste v Trebnjem. Lokacija se nahaja v zaščitenem vinorodnem območju, ki ponuja čudovite razglede. Domačija je obkrožena z vinogradi in gozdom.

Prijavite se na naše E-novice
in vsak teden boste prejeli zanimive ponudbe naravnost v vaš e-poštni predal.

Slovenska čebela