Doživetja preteklosti

Tradicionalna slovenska kuhinja

Slovensko ljudsko izročilo je tisto bogastvo, ki je ohranilo spomine na naše dedke in babice ter skrbi za ohranjanje narodne zavesti. Temelji preteklosti nam nudijo osnovo in smernice za boljšo sedanjost in prihodnost. V poduk bi nam morala biti modrost medsebojnega sodelovanja in samooskrbe, kot je bilo to vodilo nekoč. Vsaka vas je dihala kot eno. Ob žetvi so vsi vaščani želi na eni njivi, ob košnji so vsi kosili na enem travniku. Svatba je bila veselje za vso vas, po drugi stani pa pogreb žalost za vse vaščane.

Čebelar

Poslanstvo naših Doživetij preteklosti je v sedanjih oblikah, na sodoben in privlačen način približati razsežnost zgodovine in tradicije našega naroda. Za zagotovitev pristne in celovite izvedbe doživetij »žive dediščine« se povezujemo z različnimi strokovnjaki s tega področja in izhajamo iz zapisov, ki pričajo o dediščini na Slovenskem.

Naša Doživetja preteklosti so odličen način ohranjanja izročila in spomina na življenje naših prednikov. To vam ponujamo preko posebnih doživetij, ki vključujejo;

 • tematske delavnice,
 • igre naših dedkov in babic,
 • druženja v naravnem okolju.

Veselimo se srečanja z vami.

Aktualni dogodki za družine

 • DEC 15

  Delavnice za otroke - Praznični gledališki dan na Domačiji Vesel

  7,00€
  15.12. 2018

  Domačija Vesel

  Praznična delavnica za otroke, ki so navdušeni nad lutkami, gledališčem, ki imajo radi živali in zimske radosti. Kje? Na Domačiji Vesel. Si želite vašemu otroku pričarati čarobnost decembra ter mu za nekaj ur omogočiti, da se spozna s svetom lutk in gledališča? Potem ga pripeljite na našo veselo domačijo, kjer bo vaš otrok spoznal škrata Čateža, se zabaval na ustvarjalnih delavnicah in užival v zimskih radostih.

  Podrobnosti
 • DEC 27

  Novoletne počitnice za otroke na Domačiji Vesel

  15,00€
  27.12. 2018

  Domačija Vesel

  Novoletne počitnice trkajo na vrata in da bodo prav posebne, smo na Domačiji Vesel pripravili dvodnevno animacijo in delavnice. Nepozabnih počitnic na podeželju se bodo tokrat razveselili otroci stari od 5 do 10 let. Si želite, da se vaš otrok igra v naravi, spoznava živali in življenje na podeželju preko zgodb ter zabavne animacije? Preverite kakšne delavnice, igre in animacijo smo pripravili na domačiji za nasmejane otroške obraze. 

  Podrobnosti
 • DEC 28

  Novoletne počitnice za otroke na Domačiji Vesel - dodatni dan

  15,00€
  28.12. 2018

  Domačija Vesel

  Novoletne počitnice trkajo na vrata in da bodo prav posebne smo na Domačiji Vesel pripravili dvodnevno animacijo in delavnice. Nepozabnih počitnic na podeželju se bodo tokrat razveselili otroci stari od 5 do 10 let. Si želite, da se vaš otrok igra v naravi, spoznava živali in življenje na podeželju preko zgodb ter zabavne animacije? Preverite kakšne delavnice, igre in animacijo smo pripravili na domačiji za nasmejane otroške obraze. 

  Podrobnosti

Prijavite se na naše E-novice
in vsak teden boste prejeli zanimive ponudbe naravnost v vaš e-poštni predal.

Slovenska čebela