fbpx

Doživetja preteklosti

Tradicionalna slovenska kuhinja

Slovensko ljudsko izročilo je tisto bogastvo, ki je ohranilo spomine na naše dedke in babice ter skrbi za ohranjanje narodne zavesti. Temelji preteklosti nam nudijo osnovo in smernice za boljšo sedanjost in prihodnost. V poduk bi nam morala biti modrost medsebojnega sodelovanja in samooskrbe, kot je bilo to vodilo nekoč. Vsaka vas je dihala kot eno. Ob žetvi so vsi vaščani želi na eni njivi, ob košnji so vsi kosili na enem travniku. Svatba je bila veselje za vso vas, po drugi stani pa pogreb žalost za vse vaščane.

Čebelar

Poslanstvo naših Doživetij preteklosti je v sedanjih oblikah, na sodoben in privlačen način približati razsežnost zgodovine in tradicije našega naroda. Za zagotovitev pristne in celovite izvedbe doživetij »žive dediščine« se povezujemo z različnimi strokovnjaki s tega področja in izhajamo iz zapisov, ki pričajo o dediščini na Slovenskem.

Naša Doživetja preteklosti so odličen način ohranjanja izročila in spomina na življenje naših prednikov. To vam ponujamo preko posebnih doživetij, ki vključujejo;

  • tematske delavnice,
  • igre naših dedkov in babic,
  • druženja v naravnem okolju.

Veselimo se srečanja z vami.


Doživetja za družine: Animirana pustolovščina v Novem mestu 

Poskrbimo za zabavo, animacijo in piknik degustacijo. Izvajamo od maja do oktobra.


Animirana pustolovščina v Novem mestu je program, ki  zagotovi zabavo za vso družino. Odlična izbira za rojstnodnevno zabavo. Možnost koriščenja BON21.

kneginja
obzidje

 

Skozi bogato zgodovino in zgodbe Novega mesta, vas bo preko doživetij popeljala halštatska kneginja. Na poti vas bo kneginja poprosila za pomoč pri reševanju izzivov, iskanju izgubljenih predmetov potem pa vas bo za pomoč nagradila osvežitvijo in degustacijo lokalnih dobrot. Raziskovanje mesta bomo pričeli na znamenitem Bregu, spoznali sakralno dediščino mesta, raziskovanje nadaljevali na vodenem ogledu po najlepših točkah mesta, našli lepe razglede, srečali bomo tudi botro Jožefino, ki vas bo pogostila z tradicionalnimi dobrotami.

 

Pri programu za Otroška rojstnodnevna zabava v Novem mestu, animacijo, naloge in izzive prilagodimo starosti otrok in vašim željam (na voljo trije različni načini izvedbe). Namesto klasične pogostitve, za otroke pripravimo slane prigrizke, sok, vodo in z doplačilom sladoled. Lahko na koncu programa postrežemo torto, ki jo zagotovijo starši (piknik postrežba).

najdbe
zaklad

 

Program za družine

Vključeno: animacija za vso družino, sprehod po mestu, z najlepšimi točkami, vodenimi ogledi in animiranim programom. Po opravljenih izzivih vas čaka piknik degustacijska malica presenečenja in sladica (degustacijska pojedina, primerna tudi za otroke).

Trajanje 2 uri.

Cena: za družino 2 odrasla in otrok 60 eur. Vsak dodatni otrok doplačilo 10 eur, vsaka dodatna odrasla oseba doplačilo 15 eur. 

 

Lahko pa izberete animacijo za rojstnodnevno zabavo, na prostem. 

Odlična izbira za praznovanja z družino ali za skupino otrok, prijateljev.  Aktivno, pustolovsko in zabavno. 

 

Otroška rojstnodnevna zabava

Trajanje 2uri.

Skupinska cena za praznovanje;

- animacija za skupino od 5 do 10 otrok je 110 eur.

- animacija za skupino od 11 do 15 otrok je 150 eur.

 

Šolske skupine in vrtci

- šolske skupine in vrtci; cena od 4 do 8 eur/otrok, spremljevalci in učitelji brezplačno.

 

Rezervacija na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Aktualni dogodki za družine

Trenutno ni aktualnih dogodkov v tej ponudbi

Prijavite se na naše E-novice
in vsak teden boste prejeli zanimive ponudbe naravnost v vaš e-poštni predal.

Slovenska čebela
Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za boljšo izkušnjo in pomoč bolje razumeti kako uporabljate našo spletno stran.