fbpx

Zasebnost in piškotki

Uporaba piškotkov na spletnem mestu veseladozivetja.si

Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Spletno mesto veseladozivetja.si uporablja piškotke za normalno delovanje spletne strani in za brezosebno statistiko obiska spletne strani. S piškotki vas ne moremo osebno prepoznati. Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

Ime piškotka Namen piškotka Čas trajanja
_session piškotek je namenjen pravilnemu delovanju spletne strani (izbira jezika, prijava in druge funkcije) do konca seje
_gat  piškotek je namenjen omejevanju števila zahtevkov ob visokem prometu na strani  10 minut 
_ga piškotek je namenjen za analizo obiska spletne strani (povprečni čas trajanja obiska, število ogledov in drugi brezosebni statistični podatki) 2 leti

Če ne želite, da na vašo napravo shranjujemo piškotke, lahko nastavitve spremenite v vašem brskalniku.

Upravljavec spletnega mesta veseladozivetja.si in vseh podatkov, povezanih z njim, je:

Vesela doživetja, Matej Rifelj s.p.

Lešnica 5, 8222 Otočec

Zasebnost

Varovanje osebnih podatkov
 
1. Splošno
 
Podjetje Vesela doživetja Matej Rifelj s.p. se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov. Zbrane osebne podatke bo Podjetje uporabljalo izključno za opravljanje storitev, izvedbo dogodkov, izletov in potovanj, ki jih ponuja. Podjetje spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov, zato bo storilo vse za zagotovitev zaščite pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so občutljive narave in skladno z uredbo GDPR skrbimo za njihovo zaščito in jih ne posredujemo tretjim osebam, v kolikor niso storitveno ali pogodbeno vključeni v proces zagotavljanja varnosti ali same izvedbe naše storitve.
 
Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v določenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).
 
2. Uporaba osebnih podatkov
 
Podjetje za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,
 • firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba),
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba),
 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime),
 • kontaktno telefonsko številko,
 • državo bivanja in naslov (kadar je to potrebno za izvedbo poslovanja in zagotavljanje dodatnega zavarovanja),
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce pri spletnem poslovanju.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja, omogoča pa, da uporabnik podatke kadarkoli spremeni ali dopolni.

Podatkov ponudnik ne posreduje tretjim osebam, razen pogodbenim izvajalcem, s katerimi ima ponudnik sklenjeno pogodbo o varovanju osebnih podatkov, le-ti so s pogodbo prav tako zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot ponudnik.

Ponudnik osebne podatke zbira z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznika. Podatke se hrani trajno oziroma do pisnega preklica, ko je že enkrat izpolnjen zakonski čas hrambe podatkov. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno odjavi od prejemanja promocijskih novic. 

3. Namen uporabe

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani www.veseladozivetja.si za namen izvedbe spletnega naročila turističnega programa, dogodka ali nastanitve, se uporabljajo izključno za potrebe potrditve rezervacije in izvedbe storitve.
 
4. Izvajanje politike zasebnosti
 
Podjetje ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov.

Vse redno ali honorarno zaposlene osebe v podjetju, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s podjetjem.
 
5. Pravica do obveščanja in izbrisa
 
Vsak uporabnik ima pravico do informacij o njegovih osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, nam pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali nam pošljite zahtevek po pošti.
 
Obvestila o stanju naročila: Pridržujemo si pravico, da vas na telefonsko številko, ki ste jo vpisali v postopku naročila (preko socialnega medija ali na naši spletni strani), preko sms sporočila obvestimo ali pokličemo, v kolikor pride do posebnosti pri zagotovitvi storitev ali do dodatnih vprašanj v zvezi z vašim povpraševanjem.

Obvestila: Po prijavi na obvestila bosta vaše ime, telefonska številka in elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v promocijske namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite.

Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadarkoli odjavite s sporočilom na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Za odjavo od občasnih promocijskih SMS sporočil na prejeto SMS sporočilo odgovorite z besedilom »Odjava« in vašo telefonsko številko bomo odstranili iz baze prejemnikov sporočil.
 
Stranka ima pravico, da od turistično-razvojne agencije Vesela doživetja, kot upravljavca osebnih podatkov, v vsakem trenutku zahteva dostop do svojih osebnih podatkov in informacije o:

 • namenu obdelave,
 • vrstah osebnih podatkov, uporabnikih ali kategorijah uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti strankini osebni podatki, posebej za uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah,
 • predvidenem obdobju hrambe osebnih podatkov in merilih, ki se uporabljajo za določitev obdobja,
 • obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.
 • razlogih zanj kot tudi pomenu in predvidenih ter možnih posledicah take obdelave za posameznika.

Stranka lahko zahteva:

 • eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določi sama. Če je zahteva podana z elektronskim sredstvom in ne zahteva drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki,
 • popravek ali spremembo netočnih osebnih podatkov,
 • omejitev obdelave, če oporeka točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča natančno preveriti točnost osebnih podatkov, če je obdelava nezakonita in ali stranka nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe,
 • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov,
 • izpis svojih osebnih podatkov v podrobni, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, ki jih lahko neovirano posreduje drugemu upravljavcu.
 • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja,
 • da zanjo ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z njo ali na podoben način nanjo znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz 22. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Stranka ima pravico, da zoper upravljavca vloži pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava njenih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov. 

6. Postopek uveljavljanja strankinih pravic

 • Stranka je seznanjena, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z njenimi osebnimi podatki, naslovi pisno na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
 • Stranka je seznanjena, da lahko za potrebe prepričljive ugotovitve istovetnosti, v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, od agencije Vesela doživetja zahteva dodatne podatke.
 • Stranka je seznanjena, da mora agencija Vesela doživetja na njeno zahtevo, s katero uveljavlja svoje pravice v zvezi s prej navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve. 

7. Dodatno
 
Agencija Vesela doživetja je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezana k varovanju osebnih podatkov uporabnikov. Podjetje ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredovalo osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočilo tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja.
 
Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi ali naročilu, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Podjetje teh podatkov ne bo uporabilo v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Podjetje podatkov uporabnikov ne bo uporabilo za pošiljanje promocijske elektronske pošte ali drugega neželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo izrecno soglašal. 

 

Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za boljšo izkušnjo in pomoč bolje razumeti kako uporabljate našo spletno stran.