fbpx
Veselje na splavu

Koroška - dežela legend, tradicije in okusov

Program

Na pot se bomo podali v zgodnjih jutranjih urah. Namenili se bomo proti Koroški, ki je zaradi svoje odročnosti slabše obiskana, kot si zasluži. Koroške doline so zaznamovane z visokimi vrhovi Pece in drugih gora. Pot nas bo tako vodila pod vrhove kralja Matjaža in v barvito pokrajino čudovitih gozdov. 

Najprej se bomo z rudarskim vlakom spustili v svet podzemlja, v zapuščen rudnik svinca in železa. Na zanimiv način bomo odkrivali naravna bogastva ter nekdanje naporno knapovsko življenje. Ogled bo vsekakor nepozaben, saj so rudnik in okolico zelo lepo uredili in jima vdahnili novo življenje.

Pot bomo nadaljevali na 150 let stari kmetiji, kjer bomo doživeli pristnost in bogastvo podeželja. Najprej bomo dodobra spoznali zgodovino kmetije, si ogledali 160 let staro velbano klet in ostale zanimivosti ter okusili domače dobrote. Po okrepčilu se bomo zapeljali s turističnim vlakom skozi oboro gojene divjadi do biološke učilnice, kjer bomo izvedeli vse o lovu in živalskih vrstah v Sloveniji (preko 100 različnih vrst nagačenih živali). Preden se bomo od kmetije poslovili, boste lahko kupili tudi njihove domače izdelke.

Nadihani svežega zraka se bomo odpravili v eno izmed najbolj obiskanih zasebnih turističnih destinacij v Sloveniji. Prisluhnili bomo čudoviti zgodbi in se predali podali neverjetnim okusom. Srečali se bomo z dve in pol stoletji staro dediščino medičarske, lectarske in svečarske obrti. Občutili bomo srednjeveški duh, medtem ko bomo okušali slastno medeno žganje z zdravilnim matičnim mlečkom, originalno brezalkoholno staroslovansko medeno pijačo – OL in razvajali brbončice s prvovrstnimi medenimi bonboni, nagrajenimi ekološkimi medenjaki in drugimi medenimi poslasticami. Uživali bomo ob poslušanju zgodb in družinskih skrivnosti, ki jih bo na zabaven način predstavila »živa knjiga«, mojster Hrabroslav osebno. Spoznali bomo edinstvene postopke izdelave vseh izdelkov, ki se iz roda v rod prenašajo že od leta 1757. Ob koncu ogleda se bomo na hitro ustavili še v njihovi prodajalni, kjer bo možen nakup njihovih izdelkov.

Dan se bo prevesil v popoldan, nas pa bo pot vodila nazaj čez Dravograd, kjer bomo ob reki Dravi sledili še eni stari tradiciji. Flosarske frajle in flosarji nas bodo s harmoniko v rokah in z nasmehom na ustih pričakali v splavarskem pristanu. Včasih so na splavih po Dravi prevažali les, sedaj pa nas bodo gostili in zabavali na svoj edinstven način. Po doživetju splavarske tradicije se bomo polni pozitivnih vtisov odpravili proti domu v poznih večernih urah.

 od 55€

Program bomo pričeli izvajati v mesecu MAJU.

 

Cena: od 55 €/osebo

Cena vključuje: Prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnina, parkirnina, turistično vodenje, zunanje oglede po programu, vstopnine po programu: ogled rudnika z vlakom in rudarskega muzeja Podzemlje Pece. Cena vključuje tudi degustacijo in vožnjo s turističnim vlakom na turistični kmetiji, celoten program vodenega ogleda Medeni raj ter Kulinarično doživetje na splavu s pripadajočim programom.

Pošlji povpraševanje

Divje živali
Foto: arhiva
Rudarski vlak
Medičar
Družina Perger

 

Harmonika igra na splavu
Splavarjenje
Splavarjenje po koroškem

Prijavite se na naše E-novice
in vsak teden boste prejeli zanimive ponudbe naravnost v vaš e-poštni predal.

Slovenska čebela
Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za boljšo izkušnjo in pomoč bolje razumeti kako uporabljate našo spletno stran.