Okusi in dediščina Dolenjske

Dovolite si vrniti v čas naših prednikov. Bogata zgodovina, tradicija, izročilo in kulinarika vas bo zagotovo navdušila. Odkrite zgodbo dolenjsko domačijo in grajsko življenje, okusite dobrote podeželja in se prepustite neokrnjenim lepotam. Poznate uspešnice Lojzeta Slaka? Spoznajte življenje in delo svetovno znanega glasbenega mojstra Lojzeta Slaka in se ob tem odlično zabavajte.

Okusi in dediščina Dolenjske

Dolenjska je odlična izbira za vse, ki si želite drugačnih doživetij. Kozolec je eden od simbolov Slovenije, kako dobro poznate njegov izvor? Ob obisku muzejske zbirke IMV vsekakor ne boste ostali ravnodušni. Mesto situl in dežela Cvička. Ste vedeli, da Dolenjsko imenujejo tudi dolina gradov?

Okusi in zgodovinska doživetja Dolenjske

Prestolnica Dolenjske Novo mesto slovi po arheološki dediščini. Regija je obdana z vinorodnimi griči, romantični pečat ji daje reka Krka in številčni gradovi in cerkve. Si želite prav posebno doživetje? Doživetje živega muzeja z zgodbami in uprizoritvami zgodovine od srednjega veka do baroka.

Splavarenje na Koroškem

S pravim rudarskim vlakom v edinstveno doživetje »knapovškega šihta«. Vas zanima kje nastaja del odličnih protokolarnih daril Republike Slovenje? 150 let stara kmetija vabi k odkrivanju bogastva podeželja  na prav poseben način. Včasih so vozili les, danes pa flosarske frajle in flosarji vabijo na povsem drugačno druženje.

Doživetja tradicije in podeželja

V programih Doživetja tradicije in podeželja vam nudimo najlepše ohranjeno in predstavljeno dediščino naše preteklosti na sodoben način.

Bogata tradicija kar prosi, da jo ohranjamo in nadgradimo. Slovensko podeželje je temelje tradicije lepo ohranilo in je odlično okolje za spoznavanje le-te.

Ob stiku z odprtimi in prijaznimi ljudmi ter neokrnjeno naravo se lahko sprostite in spet začutite samega sebe. Prepustite se harmoniji sobivanja človeka in narave ter začutite pristnost slovenskega podeželja. Z vrnitvijo v preteklost pa boste našli moč in nove ideje za prihodnost.

Pri sestavi ponudbe sodelujemo le z najboljšimi in najbolj zanimivimi ponudniki podeželja in največjimi poznavalci slovenske tradicije.

Veselimo se srečanja z vami.

Prijavite se na naše E-novice
in vsak teden boste prejeli zanimive ponudbe naravnost v vaš e-poštni predal.

Slovenska čebela