fbpx

Doživi Slovenijo

Spoznajte stare običaje, odkrijte skrite kotičke in napolnite svoj želodček s slovenskimi dobrotami

Kulinarična doživetja po Sloveniji

Kulinarična doživetja

Kulinarična doživetja so paleta skrbno izbranih programov, ki kot celota predstavljajo okuse Slovenije.

Zanima me

Doživetja slovenske tradicije in podeželja

Doživetja tradicije in podeželja

Doživite z nami tradicijo podeželja, najlepše ohranjeno in predstavljeno dediščino naše preteklosti na sodoben način.

Zanima me

Športno adrenalinska doživetja

Športno - adrenalinska doživetja

Ste avanturist po duši? Pridružite se našim športno-adrenalinskim doživetjem in poženite kri po vašem telesu.

Zanima me

Pohodništvo in gorski turizem

Pohodništvo in gorski turizem

Z nami raziskujte in občudujte skrite kotičke ter odkrijte lepote gorskega sveta naše čudovite dežele.

Zanima me

Biseri Slovenije

Biseri Slovenije v 5. dneh

Pridružite se nam na petdnevnih programih, ki ponujajo celostno podobo slovenske tradicije, kulinarike in neokrnjene narave.

Zanima me

Slovenija v treh dneh

Začuti Slovenijo v 3. dneh

Za vse, ki želijo lepote Slovenije doživeti v treh dneh in si doživetja za vedno vtisniti v svoj spomin.

Zanima me

Team building

Team building

Programi za podjetja, ki cenijo svoje zaposlene in želijo v podjetju ustvarjalno in uspešno delovno klimo.

Zanima me

Butična Slovenija

Butična doživetja

Edinstvena doživetja za manjše skupine, ki si želijo bolj oseben in edinstven pristop.

Zanima me

Slovenija po meri

Slovenija po meri

V kolikor želite, za vas pripravimo posebne izlete in pakete po vaših željah.

Zanima me

Aktualni izleti

Trenutno ni aktualnih dogodkov v tej ponudbi

Doživi Slovenijo

Našo vizijo in podobo lepote Slovenije lahko najlepše predstavimo z besedami g. Marjana Bradeška, avtorja knjige Privlačna Slovenija:

»Slovenija ima mnogo podob. Nad vsemi pa gotovo kraljuje narava, ki svojo zunanjo sliko spreminja tako hitro, da se mora popotnik po deželi odpraviti kar peš, če želi docela zajeti vse njene lepote. Na majhnem koščku dežele pljuskajo morski valovi, valovi žito na širni ravnici, rdeči trta v pozni jeseni, šume slapovi v skritih soteskah, mrmrajo divje zveri v temačnih gozdovih, se guba zelenilo mehkih travnikov, se odirajo vhodi v skrivnostno kraško podzemlje…Kot da bi narava hotela, da Slovenijo lahko zaobjamemo v celoti, se je marsikje dvignila, v strmo hribovje, ogrnjeno z zelenim gozdnim plaščem, v skalne stene in bele grebene, ki srše v modrino neba, v ostre alpske vrhove, od koder je videti Sredozemsko morje, visoke gore evropskih Alp in obsežne ravnice Panonske nižine.

Med naravnimi biseri je precej takih, ki jih radi pokažemo vsakomur, saj so znani, dobro obiskani in jih ni mogoče zgrešiti (Blejsko jezero, Postojnska jama, slap Savica, grad Otočec…). Vsekakor so izjemno lepi – a mnogo je tistih lepot, kjer ni nikogar, ki nemo vztrajajo v času in niso dosti drugačne, kot so bile pred mnogimi leti. Prav te lepote, ki so blizu tistih slavnih, so zaklad, ki ga dobrodošlemu gostu prav radi odstrnemo. Saj ni treba za dolgo, kdor jo vidi, se mu zapišejo v spomin za vedno. In ga znova vabijo.

Slovenija je zaradi raznolikosti velika dežela. Tu se stikajo Alpe s Sredozemljem, svet pa proti vzhodu preide v Panonsko nižino. Slovenija je tudi stičišče številnih kultur – slovanske, romanske, germanske…

Človek je na tem delu Zemlje naseljen že dolgo, Slovenci so tu preko tisoč let. In v vseh teh letih so delali, gradili, ustvarjali…in pustili neizbrisan pečat. Kot pridni in vztrajni ljudje, vedno tesno povezani z naravo. Narava, ki je še danes marsikje zelo neokrnjena, je omogočala preživetje, hkrati pa z lepoto dajala tudi vse tisto, po čemer hrepeni duša. In tega je tudi danes v izobilju. Zato pojdimo na pot. Veseli in polni pričakovanja. Kar bomo videli, bo razlog za ponovno vračanje. Prišli bomo v drugem letnem času, v drugem delu dneva, v drugačnem vremenu. Vedno bodo pred nami podobe, ki jih bomo veseli. Kajti Slovenija je lepa dežela, dežela, ki neustavljivo privlači.«

Naše poslanstvo je povezovanje ponudnikov slovenskega podeželja, umetnosti in obrti. Za vas oblikujemo programe izletov in potovanj po Sloveniji s poudarkom približevanja slovenske kulinarike, tradicije in dediščine.

Poleg splošno znanih naravnih in kulturnih lepot Slovenije vam želimo približati skrite bisere, gostoljubnost naše dežele in mojstrovine domačih rokodelcev. V vseh programih stremimo k vključitvi odlične tradicionalne slovenske kulinarike in posebnih doživetij, ki jih ustvarja človek v sožitju z naravo. Podpiramo tudi slogan »Zdrav duh v zdravem telesu« in vam zato ponujamo obilo športnih doživetij.

Sodelujemo le s ponudniki nastanitev na podeželju in vam tako nudimo posebno interakcijo z lokalnim okoljem. Na ta način zagotavljamo ohranjanje izročila podeželja in ovrednotimo pomen zelenega butičnega turizma.

Nudimo naslednje sklope:

  • Kulinarična doživetja
  • Doživetje tradicije na podeželju
  • Športno – adrenalinska doživetja
  • Pohodništvo in gorski turizem
  • Biseri Slovenije v 5 dneh
  • Začuti Slovenijo v 3 dneh
  • Izleti za zaključene skupine
  • Team building doživetja
  • Butična doživetja
  • Slovenija po meri

Prijavite se na naše E-novice
in vsak teden boste prejeli zanimive ponudbe naravnost v vaš e-poštni predal.

Slovenska čebela